image description

Integrale gebiedsontwikkeling

Previous Next

Winkelcentrum Kastelenplein | Eindhoven

Integrale gebiedsontwikkeling

Winkelcentrum Kastelenplein heeft een oppervlakte van ca. 6.800m2 en is gelegen binnen de centrumring aan de zuidwestzijde van Eindhoven nabij de High Tech Campus en Veldhoven. Het is gebouwd in 1976 en sindsdien gegroeid tot één van de drie belangrijke wijkwinkelcentra in Eindhoven met huurders als Jumbo, Aldi, Hema en Kruidvat.

Recent heeft Mosaic World het Eindhovense winkelcentrum Kastelenplein en het aangrenzende saunacomplex verworven. Samen met FiMek estate worden toekomstplannen gemaakt die het winkelcentrum en haar omgeving zullen revitaliseren.

Het herontwikkelingsplan gaat uit van een optimalisering, opwaardering en verduurzaming van het bestaande winkelcentrum met de toevoeging van woningen en faciliteiten om te ontspannen.

Het winkelcentrum Kastelenplein maakt onderdeel uit van een grotere gebiedsontwikkeling. Op verzoek van gemeente Eindhoven wordt er een visie gevormd voor het gehele 'eiland' in de Karel de Grotelaan/ Meerveldhovenseweg. Hierbij zouden er zo'n 700 tot 900 nieuwe woningen gebouwd kunnen worden.

Status
ontwikkelkader / ontwerpfase
Belegger
Mosaic World
Ontwikkeling
FiMek estate
Architect
stedenbouw: Echo Urban Design

Andere projecten