image description

INDRUKWEKKENDE
METAMORFOSE

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
Previous Next

Stadshart

INDRUKWEKKENDE
METAMORFOSE

Momenteel vindt in het Stadshart van Amstelveen een metamorfose plaats van de voormalige V&D-locatie. Het pand gaat een onderkomen bieden aan warenhuis Hudson’s Bay. De eigenaar van het pand, a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer, heeft architect Rijnboutt gevraagd een ontwerp te maken dat kwalitatief aansluit op het Buitenplein en bij de uitstraling van de rest van het Stadshart.

Het bestaande gebouw uit de jaren ’60 wordt gesloopt tot op het betonskelet en op duurzame wijze voorzien van een nieuwe, transparante gevel. Het nieuwe warenhuis van ruim 21.000 m2 omvat zes lagen winkelruimte, van kelder tot en met de 4e etage. Tevens wordt de parkeergarage, die niet meer voldoet aan de huidige eisen, gesloopt en vervangen door comfortabele, ruim opgezette nieuwbouw. Tenslotte wordt bovenop het vernieuwde complex van het warenhuis en de parkeergarage een nieuw appartementengebouw ontworpen met hierin ongeveer 50 woningen. Deze toevoeging wordt de nieuwe blikvanger aan het Handelplein en de Stadtuinen.

A.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund inmiddels voor het gehele gebouw een langjarige huurovereenkomst met Hudson’s Bay Company gesloten. Zoals Hudson’s Bay eerder bekendmaakte, is de onderneming voornemens de Nederlandse markt te betreden en er de komende twee jaar tot 20 nieuwe warenhuizen te openen. Hudson’s Bay zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse Markt gebruik maken van haar bestaande Europese infrastructuur en twee nieuwe winkelformules introduceren.

In deze herontwikkeling wordt a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer bijgestaan door Top Vastgoed en FiMek estate, die respectievelijk zorg dragen voor de commerciële uitontwikkeling en het ontwikkelmanagement van deze herontwikkeling.

Status
in uitvoering
Belegger
a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer
Ontwikkeling
Top Vastgoed
Architect
Rijnboutt
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

ANDERE PROJECTEN