image description

Iconisch ontwerp

Previous Next

Nieuwendijk 188 | Amsterdam

Iconisch ontwerp

a.s.r. real estate heeft namens ASR Dutch Prime Retail Fund, het startsein gegeven voor de bouw van ruim 1.400 m2 nieuwbouw winkelruimte aan de Nieuwendijk 188. De dichte pui wordt vervangen door een iconische glazen pui, ontworpen door architect Frederik Vermeesch van het ontwerpbureau Rijnboutt. Het betreft de herontwikkeling van de voormalige CoolCat locatie.

Het oude gebouw -met alleen winkelruimte op de begane grond- wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw met 2 winkellagen. In totaal komt er 1.400 m2 aan winkelruimte. De dichte pui wordt vervangen door een iconische glazen pui met een zeer open karakter, ontworpen door architect Frederik Vermeesch van het ontwerpbureau Rijnboutt. Het pand is daardoor geschikt voor internationale retailers die een groot oppervlakte wensen met een herkenbare eigen uitstraling. De sloop en de nieuwbouw zullen naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen.

Nieuwendijk
De Nieuwendijk heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan. Het gedeelte nabij de Dam kent met name door de realisatie van Nowadays, met als huurders Primark, C&A, Zara en JD Sports, een duidelijk hogere footfall dan voorheen. Ook de kwaliteit van de gebouwde omgeving is sterk toegenomen.

FiMek estate verzorgt het integrale projectmanagement.

Status
In uitvoering
Belegger
ASR Dutch Prime Retail Fund
Ontwikkeling
Top Vastgoed bv
Architect
Rijnboutt
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

Werk in uitvoering.

Andere projecten