image description

Eerherstel

image description
image description
image description
image description
image description
Previous Next

Koningsplein | Amsterdam

Eerherstel

In opdracht van a.s.r. Dutch Prime Retail Fund worden momenteel een aantal monumentale panden op de hoek van het Koningsplein, Herengracht en Singel in ere hersteld. De uitvoering van deze binnenstedelijke herontwikkeling is door a.s.r. in samenwerking met Top Vastgoed en FiMek estate opgepakt. 

Het door architect Rappange ontworpen plan omvat een aantal winkels met bovenengelegen woningen. De huidige kantoren op de etages worden getransformeerd tot winkelruimte. Daardoor onstaan er winkelunits van 2.000m2 á 3.000m2 met indrukwekkende hoge puien. 

Arket, de nieuwe formule van H&M, is de eerste huurder die inmiddels haar deuren heeft geopend. Dit betrof de 1e fase van dit project, dat eind 2017 is opgeleverd. De 2e fase van het project omvat het realiseren van (in totaal 22) huurappartementen & een kelder van +/- 730m2.  

Brochure Koningsplein 20

 

 

Status
in uitvoering (in 2 fases)
Belegger
a.s.r. Dutch Prime Retail Fund
Ontwikkeling
Top Vastgoed
Architect
Rappange
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

KLIK HIER voor de video van 'Bouw, Woon, Leef' op de bouwlocatie

Boven de winkels van het monumentale pand aan het Koningsplein/de Singel worden in de 2e bouwfase 18 appartementen gerealiseerd. Het ontsluiten van woningen boven winkels is altijd een uitdagende opgave. Voor deze nieuwe appartementen wordt de entree gerealiseerd in het ‘pandje Koningsplein 10’. Daarvoor moest eerst het huidige, onaantrekkelijke niet-historische pand gesloopt worden.

Het nieuwe pand krijgt de prachtige historische gevel terug aan de hand van de originele bouwtekeningen. Een juweeltje in het gevelaanzicht als entree voor de appartementen!

 

werk in uitvoering

Er wordt hard gewerkt aan het realiseren van een kelder onder het pand. Een uitdagend mooi project!!

Arket Koningsplein

Appartementen Herengracht

Andere projecten