image description

Werken en
winkelen tegelijk

image description
image description
image description
Previous Next

Gooische Brink | Hilversum

Werken en
winkelen tegelijk

Hoewel de locatie van winkelcentrum Gooische Brink prima is, heeft de destijds gekozen planopzet niet het gewenste succes gebracht, waardoor er veel leegstand ontstond.

Op verzoek van de eigenaar van het winkelcentrum is in 2007 naar de verbeter mogelijkheden voor het winkelcentrum en de planopzet gekeken. Daarvoor was vooral overtuigingskracht en respect voor elkaars vakkennis nodig.
 

Besloten werd de puien, vloer, reclame-uitingen en verlichting te vernieuwen. Leegstaande kantooruimte werd bij de winkelruimten gevoegd. De vanuit de winkelstraat zichtbare bevoorradingsgang werd afgesloten en maakte plaats voor het nieuwe poortgebouw voor H&M. Geen eenvoudige opgave voor FiMek om dit allemaal in goede banen te leiden, omdat de winkels tijdens de renovatie open bleven voor het winkelend publiek.

Met oog voor detail zijn nieuwe winkelpuien ontworpen en geplaatst, die zorgen voor een warme en moderne uitstraling van het centrum. De combinatie van werken en winkelen tijdens het bouwproces vroeg om een speciale aanpak: opereren op het snijvlak van techniek en commercie noemen we dat. Gooische Brink werd in 2008 uitgebreid met 1.000 m² winkelruimte en kreeg een nieuwe routing. 

 

De Gooische Brink werd in 2009 zelfs genomineerd voor de NRW-jaarprijs!

 

Status
Opgeleverd
Belegger
Syntrus Achmea Vastgoed
Ontwikkeling
Top Vastgoed
Architect
Hans Ruijssenaars Architecten, Amsterdam
Ontwikkelmanagement
FiMek estate
“Vakmanschap, ingebed in een brede maatschappelijke visie, zorgt voor samenhang: proces, product, prijs en prestatie in balans, zoals het hoort.” Prof. Ir. H.J.M. Ruijssenaars, Hans Ruijssenaars Architecten

Andere projecten