image description

Poëtische ontmoeting

image description
image description
image description
image description
image description
Previous Next

De Gaard | Utrecht

Poëtische ontmoeting

De Gaard was een succesvol, maar verouderd winkelcentrum uit de jaren ’60. Het winkelcentrum sloot niet meer aan bij de winkelbehoefte in de Utrechtse wijk Noordoost. De huidige trends en ontwikkelingen vroegen om versterking en variatie van aanbod en een beter verblijfsklimaat, een ontmoetingsplein.

Het ontwikkelingsplan heeft voorzien in deze behoeften en houdt rekening met parkeren, verkeersstromen en bevoorrading. Het winkelcentrum is aanzienlijk vergroot van 4.000 naar 8.300 m2, gerevitaliseerd en ook de indeling van het openbaar gebied is gewijzigd. Het centrum heeft een fraai plein gekregen, dat een ontmoetingsfunctie heeft voor de buurt. Voor dit plein heeft kunstenaar Jozef Legrand uit Berlijn een geíntergreerd kunstwerk ontworpen: 'de poëtische ontmoeting'.
Tevens heeft de uitbreiding mogelijkheid geboden om 15 extra huurappartementen en een parkeertuin boven het winkelcentrum toe te voegen.
 

Status
opgeleverd
Belegger
Van der Vorm Vastgoed
Ontwikkeling
Top Vastgoed
Architect
Moke Architecten, Amsterdam
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

De passage ondergaat een ware metamorfose!

NIEUWE PARKEERPLAATS WINKELCENTRUM DE GAARD GEOPEND

27-06-2019:  Onlangs zijn er 140 nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen. Vlieg mee in vogelvlucht en bekijk de dronebeelden: klik hier

 

Van impressie naar uitvoering.

Vernieuwing Troosterhofzijde

Andere projecten