image description

Grootse
samenwerking

image description
image description
image description
image description
image description
Previous Next

Centrumplan Meerrijk | Eindhoven-West, wijk Meerhoven

Grootse
samenwerking

In 2001 werd een prijsvraag uitgeschreven voor de winkelvoorziening van de wijk Meerhoven in Eindhoven. Vanaf het prille begin zijn we al betrokken bij dit project. Eerst vanuit onze vorige werkkring en sinds 2005 vanuit FiMek.

Een overdekte parkeergarage met 1.200 plaatsen, 10.000 m² winkels, horeca en dienstverlening, 1.500 m² gezondheidscentrum en ruim 400 koopwoningen en 240 huurappartementen. Met recht is Meerrijk te betitelen als een groots project. En daar hoort natuurlijk ook een grootse samenwerking bij. In opdracht van ASR Vastgoed verzorgde FiMek de uitontwikkeling van het commerciële concept. Een omvangrijk en uiterst boeiend project met de nodige uitdagingen. Hierbij is samengewerkt met een vijftal architectenbureaus.

Met name in het vertalen van de marktvraag naar een optimale fasering hebben we in nauwe samenwerking met ASR Vastgoed Ontwikkeling veel energie gestoken. Zeker in tijden van economische tegenwind is dit een cruciaal aspect om een groots project als Meerrijk tot een succes te kunnen maken.

Status
Opgeleverd
Belegger
winkelcentrum & parkeergarage: Dela Vastgoed
woningen: Vestia
Ontwikkeling
ASR Vastgoed Ontwikkeling
Architect
wUrck, De Zwarte Hond, Bureau Bouwkunde, Bedaux de Brouwer en Diederendirrix Architecten
Ontwikkelmanagement
FiMek estate
“Het resultaat: een project dat er mag zijn!” Drs. T. Liebe, directeur concepten en acquisitie, ASR Vastgoed Ontwikkeling

Andere projecten