image description

Een levendig centrum

image description
image description
Previous Next

1e Hogeweg | Zeist

Een levendig centrum

In het centrum van Zeist bevindt zich dit voormalige V&D warenhuis van circa 11.000m2. Het pand is gelegen aan de recent vernieuwde 1e Hogeweg, in het kernwinkelgebied van Zeist. Het winkelgebied is door o.a. de gemeente Zeist geüpgraded om het een gastvrijere en groenere uitstraling te geven. 

Met het vertrek van de V&D is in het hart van het centrum van Zeist een belangrijke trekker voor publiek verloren gegaan. De onderste laag van het gebouw biedt grote kansen voor huisvesten van een openbaar commercieel programma, door de aanwezigheid van een betonnen skeletstructuur en grote verdiepingshoogte. Op de hoger gelegen verdiepingen kan een gedifferentieerd woonprogramma worden gerealiseerd op een toplocatie.

Het woonprogramma zal bestaan uit diverse woontypologieen, varieren van compaste stadsappartementen tot royale penthouses. Door het openbreken van het middendeel van het bestaande gebouw zijn de wonigen verdeeld in een volume aan de 1e Hogeweg en een volume grenzend aan de binnentuin. Tussen deze twee volumes ontstaat een groene binnenwereld die zorgt voor volop daglicht in de woningen.

Status
ontwerpfase
Belegger
Opportunity Vastgoed
Architect
Nieuwe Architecten
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

Andere projecten