image description

Van 4
naar 3

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
Previous Next

Nieuwendijk - Gravenstraat | Amsterdam

Van 4
naar 3

Aan de Nieuwendijk en Gravenstraat in Amsterdam is een bestaand kantoorpand verbouwd tot commerciële ruimtes met een totale oppervlakte van 6.000 m². De bestaande bouw met vier kantoorlagen transformeert naar een winkelpand over drie lagen met een grotere verdiepingshoogte.

Omdat de belendende panden monumentaal zijn, is ervoor gekozen een bouwfasering uit te werken met behoud van de bestaande zijgevels en begane grondvloer. De nieuwe verdiepingsvloeren kunnen tussen de bestaande vloeren worden ingepast en de bestaande vloeren zullen gefaseerd worden gesloopt. Door slim gebruik te maken van de capaciteit in de fundering, kunnen een aantal kolomstramienen vervallen ten behoeve van de flexibiliteit in de winkelruimtes.

Het pand heeft het BREEAM–NL Nieuwbouw certificeringtraject doorlopen. Tijdens het ontwerptraject is de rating ‘Very Good’ behaald. Dit staat gelijk aan een BREEAM-kwalificatie van drie sterren. De ambitie is om in samenwerking met de toekomstige huurders van dit pand deze rating ook voor het opleveringscertificaat te behalen.

Het pand biedt ruimte aan drie winkels. Huurder Zara heeft op 28 mei 2015 haar nieuwe flagshipstore met een oppervlakte van 3.300 m² in dit pand geopend. JD Sports heeft september 2015 haar deuren geopend.

 

 

Status
Opgeleverd
Belegger
Bouwinvest
Ontwikkeling
Top Vastgoed
Architect
Rijnboutt, Amsterdam
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

Holle kies

Bij het slopen ontstaat er een gebouw als een "holle kies". De bestaande gevels worden gehandhaafd in verband met de naastgelegen monumentale panden. Er wordt slim gebruik gemaakt van de bestaande fundering voor zowel de nieuwe structuur als ook voor de bouwkraan.

Passen en meten in de nachtelijke uren. Nauwelijks ruimte in de historische binnenstad.

Andere projecten