"CREATIVITY IS INTELLIGENCE HAVING FUN"

FiMek in het nieuws

Onthulling plaquette entree Koningsplein 10

In de nieuwe hoofdentree van de appartementen aan Koningsplein 10 is vandaag een plaquette onthuld door Thijs O. Hollenkamp (achterkleinzoon van Hendricus J. Hollenkamp).

Deze plaquette heeft Hendricus J. Hollenkamp destijds gekregen van zijn personeel voor alle hulp en steun tijdens de 2e Wereldoorlog.

Hendricus J. Hollenkamp was gedurende de 2e Wereldoorlog algemeen directeur en mede-eigenaar van Nieuw Engeland.

Film Post Utrecht - De Neude

Twee jaar geleden is in het voormalige postkantoor op de Neude in Utrecht de nieuwe centrale bibliotheek van de Domstad geopend. De architecten van Post Utrecht, zoals het project dat ook winkels en horeca omvat is genoemd, hebben fotograaf Stijn Poelstra een video laten maken van het vernieuwde gebouw.

FILM POST UTRECHT

Bron: Architectenweb / een film van fotograaf Stijn Spoelstra

Provada 2022

Ook dit jaar was FiMek estate aanwezig op vastgoedbeurs Provada in de RAI te Amsterdam.

Winkelcentrum Makado | Schagen

De uitbreiding van winkelcentrum Makado Schagen is (zichtbaar) weer in opbouw! Plaatsen staalconstructie bij de uitbreiding met onder andere Lidl is in volle gang.

Orthenseweg | Den Bosch

Aan de Orthenseweg 2-4 in Den Bosch wordt een groot kantoorgebouw getransformeerd.

De afbouw van de 109 appartementen is in volle gang. Binnenkort worden de balkons geplaatst.

Een project van Built to Build in samenwerking met FiMek estate.

Koningsplein | Amsterdam

Na een intensieve bouwperiode is het vandaag zover.
De officiële opening van de nieuwe winkel voor Victoria’s Secret aan Koningsplein 2 in Amsterdam.
Onderdeel van de herontwikkeling Koningsplein van ASR Real Estate door FiMek estate.

Kalverstraat | Amsterdam

Pepe Jeans Kalverstraat 88-90 te Amsterdam vers uit de steigers!

Een project van Vischjager Vastgoed in samenwerking met FiMek estate.

Koningsplein | Amsterdam

Albert Heijn weer terug aan het Koningsplein in Amsterdam.
De winkelruimte is gerealiseerd in een nieuwe kelder onder het rijksmonument. Een mooie stap richting de voltooiing van de grootschalige herontwikkeling van het Koningsplein.
Een project van ASR Real Estate in samenwerking met FiMek estate

Orthenseweg | Den Bosch

Momenteel wordt aan de Orthen in Den Bosch, op de hoek Ortenseweg en Vogelstraat, een groot kantoorpand omgebouwd tot appartementengebouw.

De huidige constructie en omvang van het pand blijven grotendeels behouden. Wel worden bouwlagen toegevoegd op de bestaande lagere delen van het pand. In de nieuwe situatie wordt het gebouw over zijn gehele oppervlakte vijf bouwlagen hoog.

Meer info: klik hier

Bernadottelaan | Utrecht

De verduurzaming van de woningen vordert gestaag. De woningen krijgen een nieuw leven met 'een warme jas' en duurzame installaties voor jarenlang plezierig en comfortabel woongenot.

Meer info: klik hier

Koningsplein | Amsterdam

Koningsplein 2 / Singel Amsterdam.
Unit 4 is klaar voor de afbouw door de huurder!
Meer info: klik hier

Kastelenplein | Eindhoven

Capricorn Capital Group heeft op 23 november 2020 met een groep van haar investeerders het winkelcentrum Kastelenplein te Eindhoven verworven van Spark Investments.

FiMek estate en Van Kessel Vastgoed zijn betrokken bij deze transactie en zij initieerden een plan voor de herontwikkeling van het winkelcentrum.  Het herontwikkelingsplan gaat uit van een optimalisering en opwaardering van het bestaande winkelcentrum met de toevoeging van woningen. In de komende periode zal de planvorming worden gestart in samenwerking met de ondernemers en de Gemeente Eindhoven.  

Winkelcentrum Kastelenplein heeft een oppervlak van ca. 6.800m2 en is gelegen binnen de centrumring aan de zuidwestzijde van Eindhoven nabij de High Tech Campus en Veldhoven. Het is gebouwd in 1976 en sindsdien gegroeid tot één van de drie belangrijke wijkwinkelcentra in Eindhoven met huurders als Jumbo, Aldi, Hema en Kruidvat.


 

 

 

Crooswijksesingel | Rotterdam

Wonen in een historisch schoolgebouw uit 1889, aan een van de mooiste singels van Rotterdam. Vanaf vandaag is dit mogelijk!
Aan de CROOSWIJKSESINGEL in ROTTERDAM zijn in de voormalige Koningin Wilhelminaschool 27 eigentijdse appartementen gerealiseerd.

Het pand, dat is aangewezen als gemeentelijk monument, heeft tal van karakteristieke elementen, zoals originele glas-in-lood ramen en een prachtige spitsboogconstructie. In zijn ontwerp heeft de architect deze elementen prachtig geïntegreerd, wat geleid heeft tot een schitterend resultaat!

Meer info, klik hier.
of klik hier voor de website van de makelaar.