"TO SEE FAR IS ONE THING, GOING THERE IS ANOTHER."

FiMek in het nieuws

GESELECTEERD VOOR HERONTWIKKELING MUNTPASSAGE WEERT!

Het Bouwinvest Retail Fund heeft Top Vastgoed en FiMek estate geselecteerd voor de herontwikkeling van winkelcentrum De Muntpassage in het centrum van Weert. 

De Muntpassage omvat zo’n 15.800 m2 winkelruimte plus een parkeerdek. Het complex dateert uit de jaren ’70 en is medio jaren ’90 door William Properties herontwikkeld. De Muntpassage heeft sindsdien een prominente positie ingenomen binnen het kernwinkelgebied van Weert. Met het vertrek van V&D is het moment gekomen om het centrum aan te passen aan de eisen van hedendaagse retailformats.

 

Top Vastgoed en FiMek estate ontwikkelen en realiseren de plannen voor eigen rekening en risico. Top en FiMek hebben met De Drie Architecten een nieuw concept voor het winkelcentrum ontwikkeld waarin een aangepaste verkaveling, een nieuwe branchering en een eigentijdse uitstraling voor internationale retailers de kernpunten zijn. Doel van de ontwikkeling is om in nauwe samenwerking met de gemeente Weert op korte termijn tot realisatie te komen. 

START BOUW WINKELCENTRUM 'DE GAARD'

Vrijdag 27 oktober plaatste wethouder Paulus Jansen het eerste element van de duiker en gaf daarmee het startsein voor de uitbreiding van winkelcentrum De Gaard in de Utrechtse wijk Tuindorp. 

Winkelcentrum De Gaard wordt uitgebreid tot circa 8.300 m2 winkelruimte. Boven de winkels worden er 15 nieuwe appartementen gerealiseerd plus een parkeerdek met 81 plaatsen.

De Gaard was dringend aan uitbreiding en modernisering toe. Het oude winkelcentrum was gedateerd en verschillende ondernemers wilden een ruimere winkelunit. Bovendien heeft de realisatie van woningbouw op het Veemarkt-terrein gezorgd voor een grotere groep consumenten waarvoor De Gaard het dichtstbijzijnde winkelcentrum is. De basis van het plan is de vergroting van de Albert Heijn supermarkt van 1.700 m2 naar 3.200 m2, aangevuld met landelijke retailers als Etos, Kruidvat en een compleet aanbod in vers-speciaalzaken en daghoreca. 

Het projectmanagement wordt gedurende het gehele traject verzorgt door FiMek estate. 

 

meer weten over dit project? Klik hier.

 

 

VEENENDAAL - ER WORDT STEEDS MEER ZICHTBAAR, WE GAAN DE HOOGTE IN!

meer weten over project Brouwerspoort - Veenendaal? klik hier!

DE TORENKRAAN STAAT!

De werkzaamheden in Capelle zijn in volle gang!

meer weten? klik hier!

 

 

NOWADAYS GENOMINEERD VOOR NRW JAARPRIJS 2017!

Ingrijpende renovatie in drukste winkelgebied van Nederland
In opdracht van Bouwinvest transformeerde FiMek estate in samenwerking met Top Vastgoed de verouderde panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 naar moderne vestigingen van internationale retailers. Zara, JD Sports, C&A en Primark vestigden hier hun flagship stores.

Onlangs is het in 2016 opgeleverde project Nowadays genomineerd voor de NRW-jaarprijs, een prestigieuze prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

Nowadays is gestart met de ambitie om door middel van een ingrijpende herontwikkeling twee dominante - maar kwalitatief laagwaardige c.q. verouderde gebouwen - ‘terug te geven aan de stad’. Tezamen met de inspanningen van de gemeente Amsterdam heeft de realisatie van Nowadays_ een sterke bijdrage geleverd aan de transformatie van het Damrak naar een kwalitatief aantrekkelijk entreegebied van de stad. De architectonische opwaardering en de toevoeging van flagship stores heeft de lage kwaliteit en eenzijdige programmering van het Damrak doorbroken en verrijkt. Blikvanger van het project vormt het kunstwerk in de Beurspassage, ‘Amsterdam Oersoep’, dat de belevingswaarde van het gebied een sterke impuls heeft gegeven. Nowadays_ bewijst dat met een integrale aanpak van gebouw en omgeving, samenwerking met de gemeente en het betrekken van creatieven kwaliteit maakbaar is. De Beurspassage heeft veelvuldig de nationale en internationale pers gehaald en krijgt overwegend lovende kritieken.
Tot slot, met Nowadays is 13.000 m2 verouderd kantooroppervlak aan de binnenstad onttrokken. Met een totaalmetrage van 27.500 m2 hoogwaardige, internationale retail- en horecafuncties is een nieuw zwaartepunt gerealiseerd in het kernwinkelapparaat van Amsterdam.”

START BOUW BROUWERSPOORT BLOK 12 + 13

Op donderdag 29 juni 2017 is op feestelijke wijze de eerste paal geslagen middels een oudhollandse heistelling.

meer weten over project Brouwerspoort? Klik hier!  

 

BLIK OP DE TOEKOMST...

Het steigerdoek aan de gevel van het pand aan het Koningsplein hangt! Een mooie sfeerimpressie van het toekomstige pand.

WERK IN UITVOERING KONINGSPLEIN!

Na het slopen en strippen zijn de constructiewerkzaamheden in volle gang voor Koningsplein fase I Amsterdam

START UITBREIDING WINKELCENTRUM DE KOPERWIEK

Op woensdag 17 mei gaven Pieter Polman (directeur Wereldhave Nederland) en wethouder Dick van Sluis het officiële startsein van de uitbreiding van winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel. De uitbreiding van de Koperwiek maakt onderdeel uit van de vernieuwing van het Capelse centrum. Naast het winkelcentrum worden onder meer ook het metrostation en het Stadsplein vernieuwd en wordt de centrumring inclusief parkeervoorzieningen volledig opnieuw ingericht. De verwachting is dat de totale herontwikkeling van het winkelcentrum in 2019 wordt afgerond.

Over de herontwikkeling

De herontwikkeling van de Koperwiek gebeurt in fasen. De huidige fase bestaat uit de nieuwbouw van circa 3.500 m2 en herontwikkeling van circa 6.500 m2. Daarnaast wordt een centraal overdekt verblijfsplein met horeca en speelvoorzieningen ontwikkeld, gratis openbare toiletten en een 2-laagse parkeergarage met 280 gratis parkeerplaatsen.

 

Over winkelcentrum de Koperwiek

Winkelcentrum de Koperwiek is ruim en licht opgezet, grotendeels overdekt en heeft vele voorzieningen. De mix van ruim 80 winkels, horeca, dienstverlening en cultuur is verrassend en biedt voor elk wat wils. Het Isala Theater en het stadhuis zijn tevens naast het winkelcentrum gelegen. Daarnaast onderscheiden de evenementen die er regelmatig worden georganiseerd en de wekelijkse markt het winkelcentrum van vele andere centra. Het winkelcentrum is zeer goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. 

bron: Wereldhave

 

Meer weten over dit project? klik hier

 

 

 

 

NOWADAYS GENOMINEERD VOOR INTERNATIONALE PRIJS!

Goed nieuws! Het project Nowadays & het project Beurspassage/ Amsterdam Oersoep zijn genomineerd voor 2 prestigieuze prijzen: 

1. MIPIM Award – categorie Best Urban Regeneration Project
Met deze nominatie is Nowaydays de enige Nederlandse inzending die kans maakt om deze prijs in de wacht te slepen.
De prijs wordt donderdag 16 maart om half 8 ’s avonds uitgereikt tijdens MIPIM – de wereld vastgoedbeurs 14 tot 17 maart 2017 in Cannes.

Naast deze award is er ook een publieksprijs. Op de MIPIM zelf kan het publiek op hun favoriet stemmen.
Kijk hier voor meer informatie.

 

2. NRW Marketing Award – categorie Campagnes Gericht op Brand Awareness & Repositioning

Alle nominaties worden gezien als een kwaliteitsbenchmark en hebben een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de winkelsector.

De prijs wordt donderdag 13 april uitgereikt tijdens het NRW Marketingcongres in Klokgebouw Strijp S in Eindhoven.

Tijdens het NRW Marketingcongres kunnen deelnemers hun stem uitbrengen voor de NRW Publieksprijs.

Kijk hier voor meer informatie. 

OPENING IMPOSANTE BEURSPASSAGE AMSTERDAM

De Beurspassage aan het Damrak in Amsterdam is vrijdag 2 december officieel geopend. Burgemeester Van der Laan voltrok de openingshandeling door het eerste flesje Amsterdam Oersoep in ontvangst te nemen, afkomstig uit de bron van het gelijknamige kunstwerk dat is gemaakt door kunstenaars Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem. Met het imponerende plafond van 450 m2 glasmozaïek, de ambachtelijk vervaardigde terrazzo vloer, reusachtige art deco spiegels en vergulde kroonluchters is de Beurspassage een schitterend nieuw icoon voor de hoofdstad. 

Met het imponerende plafond van 450 m2 glasmozaïek, de ambachtelijk vervaardigde terrazzo vloer, reusachtige art deco spiegels en vergulde kroonluchters is de Beurspassage een nieuw icoon voor de hoofdstad.

Een dag eerder opende de langste koffiebar ter wereld, Liquid Mokum, haar deuren in de Beurspassage. Liquid Mokum is een nieuw concept van ondernemer Diederik Habbema, die onder meer eigenaar is van de vestigingen van De Koffiesalon in Amsterdam. Tevens opende op 1 december de nieuwe vestiging van Primark, de flagshipstore voor Nederland, met onder andere een ingang in de Beurspassage.

Tijdens de feestelijke opening treden artiesten op die mee hebben gedaan aan de coverwedstrijd Aan de Amsterdamse grachten. Zij worden begeleid door het Red Limo String Quartet. 

De nieuwe Beurspassage vormt de kroon op het werk van de herontwikkeling van de panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 van de in 2013 gestartte herontwikkeling. De opening van de Beurspassage vormt het sluitstuk van de oplevering van Nowadays, de laatste stap in een van de grootste Nederlandse binnenstedelijke retailherontwikkelingen van de afgelopen jaren.

PRIMARK OPENT FLAGSHIPSTORE IN AMSTERDAM

Met een winkeloppervlakte van ruim 8000 vierkante meter, zeven verdiepingen, 124 kleedkamers en 710 medewerkers opende donderdag 1 december 2016 de allereerste flagshipstore van Primark in Amsterdam, wat tevens het grootste filiaal van het land is. Dagelijks worden er rond de 10.000 mensen verwacht.

 

Onder de naam Nowadays heeft eigenaar Bouwinvest in samenwerking met FiMek estate en Top Vastgoed het pand Damrak 70 gerevitaliseerd. Hierdoor is ruim 21.000m2  winkelruimte ontstaan, verdeeld over 9 beschikbare etages. FiMek estate verzorgde het totale management en de planeconomie van deze opgave.

Het pand Damrak 70 is tijdens de herontwikkeling volledig gestript, en voorzien van nieuwe baksteen gevels. De nieuwe zestig meter brede gevel heeft meer raakvlak met het originele werk van H.P. Berlage. De Amerikaanse architect Robert A.M. Stern is verantwoordelijk voor het ontwerp, waarna het pand in samenwerking met architect Rijnboutt is gerealiseerd. 

Het pand Damrak 70, onderdeel van het project Nowadays, heeft het Breeam-NL certificaat Very Good behaald. Tal van duurzaamheidsmaatregelen zijn in het ontwerp geïntegreerd. Zo zijn op het dak zonnepanelen geplaatst en wordt primair gebruik gemaakt van LED-verlichting. Ook bij de inrichting en exploitatie van de winkels ligt de lat hoog.

PRIMARK OPENT IN WINKELCENTRUM GRONINGEN

Primark heeft op 17 mei jl. een winkel in winkelcentrum Westerhaven in Groningen geopend. Westerhaven is het afgelopen jaar ingrijpend herontwikkeld. De opening van Primark is het sluitstuk van de herontwikkeling. Alle winkelunits zijn verhuurd.

 

Bouwinvest, belegger in vastgoed voor pensioenfondsen, is eigenaar van de bestaande winkels en opdrachtgever van de herontwikkeling. Het centrum omvat ruim 14.000 m2 winkelruimte en een parkeergarage met bijna 800 plaatsen. Bouwinvest besloot twee jaar geleden winkelcentrum Westerhaven een nieuwe impuls te geven door te investeren in herontwikkeling.

Na een selectie tussen ontwikkelaars werd het plan van de combinatie Top Vastgoed en FiMek estate gekozen. Top en FiMek ontwikkelden een nieuw planconcept waarin de structuur en de indeling van het winkelcentrum werden aangepast, de winkelpuien vernieuwd en de herkenbaarheid vergroot. Ze ontwikkelden voor Bouwinvest ook de nieuwe Primark aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen tekende voor het ontwerp en Jorritsma Bouw was de aannemer.

De komst van Primark maakt winkelcentrum Westerhaven nadrukkelijker onderdeel van de binnenstad van Groningen. Bouwinvest verwacht dat dit de loopstromen in de binnenstad van en naar de Westerhaven blijvend zal veranderen. In en nabij de Westerhaven is al een sterk toegenomen interesse zichtbaar van winkelformules om zich hier te vestigen. Winkelcentrum Westerhaven werd in 2001 opgeleverd. Westerhaven bestaat uit twee binnenstedelijke winkelgebouwen met overwegend grote winkelformules zoals Media Markt.

 

Bron: Vastgoedmarkt

DAMRAK 70: BREEAM ONTWERPCERTIFICAAT VERY GOOD BEHAALD

Het ontwerp voor Damrak 70, onderdeel van het grootschalige herontwikkelingsproject Nowadays aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam, heeft het Breeam NL- Nieuwbouw Ontwerpcertificaat Very Good behaald.

Eigenaar Bouwinvest had voorafgaand aan de start van het project een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid neergelegd bij de ontwikkelaars Top Vastgoed en FiMek. Eerder ontving Nieuwendijk 196 het Breeam-NL Very Good Ontwerpcertificaat.

Onder begeleiding van Breeam-NL- Nieuwbouw Experts Peutz en FiMek heeft het ontwerpteam tal van duurzaamheidsmaatregelen in het ontwerp geïntegreerd. Zo worden op het dak zonnepanelen geplaatst en wordt primair gebruik gemaakt van LED-verlichting. Ook aanneemcombinatie Dura Vermeer–De Nijs heeft haar kennis en kunde op het gebied van duurzaam bouwen ingebracht. De bouwplaats voldoet daarbij aan de gedragscode Bewuste Bouwers.

In overleg met de huurders wordt ernaar gestreefd een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen te treffen in de inrichting en exploitatie van de winkels. Het oplevercertificaat voor Damrak 70 wordt afgegeven nadat ook Primark haar winkelruimte enige tijd in exploitatie heeft genomen. Naar verwachting is dit het eerste kwartaal van 2017.

THE MAKING OF "BEURSPASSAGE DAMRAK"

- Mockup Beurspassage Amsterdam - 

Het Damrak moet worden verfraaid. Dat is de reden waarom het gehele pand nabij de voormalige C&A passage wordt geherstructureerd. En omdat Amsterdam wil dat dit een grote toeristische attractie wordt, werd Mothership  door Bouwinvest gevraagd om een ​​pitch te schrijven.....

Het succesverhaal van de Markthal heeft bewezen dat kunst een belangrijke toevoeging kan zijn voor de PR van een gebouw. Dit is precies wat ook gewenst is voor de Damrak passage. Vandaar dat het de bedoeling is dat de gehele passage voorzien wordt vant kunst. De kunstenaars die de pitch wonnen en wie deze passage zullen verfraaien, zijn Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem met het kunstwerk genaamd 'Amsterdam Oersoep'.

Op het eerste gezicht, verwijst 'Amsterdam Oersoep' naar de Amsterdamse grachten. Maar het heeft een diepere betekenis die verwijst naar de magische krachten van het water en het ontstaan ​​van het universum.
Hoogwaardige materialen in combinatie met oud vakmanschap worden gebruikt voor de realisatie van 'Amsterdam Oersoep'. Het plafond wordt gemaakt met meer dan 450 m2 glasmozaïek. De vloer wordt bedekt met terrazzo door een oud Italiaanse familiebedrijf en de muren zullen worden bedekt met hand gemaakte tegels en glas in lood objecten.
Daarnaast zal de passage worden verfraaid met fantastische kroonluchters van fietsonderdelen en enorme spiegels versierd met bladgoud.

De video werd opgenomen tijdens de mock up. Alle projectmanagers waren aanwezig om te bepalen of alles wordt uitgevoerd zoals gepland en berekend. De verwachte oplevering van 'Amsterdam Oersoep' is medio 2016. https://vimeo.com/140777884 

Bron: The Mothership

FLAGSHIP STORE C&A DAMRAK GEOPEND!

Donderdag 29 oktober is in hartje Amsterdam een nieuwe grote C&A winkel geopend. Tijdens de speciaal georganiseerde première party lopen de mode-minnende BN’ers rond als kinderen in een snoepwinkel. http://www.show.nl/showflits/2015/win-kledingcheque-voor-ca-ter-waarde-van-e-100/

Bijna anderhalf jaar is er gewerkt aan het klassieke pand aan het Damrak in Amsterdam. Het gebouw, waarin modeketen C&A al sinds begin vorige eeuw gevestigd is, is van binnen en van buiten eens goed opgefrist door eigenaar Bouwinvest in samenwerking met Top Vastgoed en FiMek estate. Naast een geheel ander interieur, is ook een nieuwe bakstenen gevel geplaatst. De 4.700 vierkante meter grote flagshipstore is flink getransformeerd en dat wordt groots gevierd. C&A heeft tijdens de officiële opening gezorgd voor muziek, hapjes, drankjes en zelfs levende paspoppen, allemaal om bezoekers een optimale C&A beleving te bieden. Lees verder: https://fashionunited.nl/nieuws/retail/c-a-flagshipstore-amsterdam-biedt-inspiratie-en-beleving/2015102924720  Bron: Fashion United

OPENING APPARTEMENTEN EN WINKELCENTRUM DE LEIM MAASTRICHT

Woensdag 23 september jl. hebben wethouder Gerdo van Grootheest, Peter Kersloot, directeur Noord-West Nederland B.V. en Frans Crijns, directeur van Maasvallei, winkelcentrum De Leim en appartementen officieel geopend.

Onder grote belangstelling van bewoners, winkeliers, winkelend publiek werd afgelopen woensdag door diverse partijen met gepaste trots teruggekeken op een bouwperiode van ruim een jaar en op een planfase die meer dan 10 jaar heeft geduurd. “Het was een behoorlijke uitdaging om op deze plek zowel nieuwbouw van appartementen, een ondergrondse parkeergarage en een uitbreiding van het winkelcentrum te realiseren” aldus Frans Crijns. Wethouder Grootheest spreekt van een unieke samenwerking tussen vele partijen, die niet alleen heeft geresulteerd in een winkelcentrum met appartementen, maar een echte levendige ontmoetingsplek in de wijk is geworden. Peter Kersloot spreekt grote waardering uit voor de winkeliers: “de winkeliers hebben afgelopen periode heel wat te verduren gehad, maar ze hebben er samen met ons altijd geloof in gehad dat het zou lukken. Dit laatste getuige de nagenoeg volledige bezetting nu ten tijde van de officiële opening. Heer beschikt met winkelcentrum De Leim over een volwaardig winkelcentrum met een prima mix tussen landelijke ketens en lokale speciaalzaken”.

Afgelopen periode zijn de puntjes op de i gezet van deze grote verbouwing en nieuwbouw die heeft geresulteerd in 145 parkeerplekken, zowel boven- als ondergronds, 2500m2 winkelruimte en 24 appartementen.

De officiële opening is tevens het startsein van 4 dagen dat ondernemers verrassende acties hebben voor het winkelende publiek en er rondom en op het plein van De Leim een kermis voor kinderen staat. Miranda Klingenstein van Winkeliersvereniging De Leim: “Wij winkeliers hebben allemaal heel veel vertrouwen in de toekomst”.

Bron: Maasvallei

MAKADO SCHAGEN MAG UITBREIDEN

De gemeenteraad van Schagen is dinsdagavond 30 juni akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het Makado centrum. Het bestemmingsplan zal voorzien in een uitbreiding van het bestaande winkelcentrum Makado aan de noordzijde, een beperkte uitbreiding aan de expeditiestraat, een uitbreiding van het parkeerdek en de realisatie van een nieuw pand ten noorden van het winkelcentrum met winkelruimte en appartementen.

FIMEK 10 JAAR - RECRAFTED FOR YOU!

Tien jaar zwoegen, zweten en keihard werken. Tien jaar samen ertegenaan en heel veel plezier maken. Met ons team. Met onze partners. En met onze opdrachtgevers. Bij alle projecten die wij op onze naam schreven, stonden teamwork, hard werken en inhoudelijke betrokkenheid centraal. En daar zijn we heel trots op!

10 jaar FiMek, dat vieren we door een actueel en prestigieus project centraal te stellen. Nowadays, één van de grootste binnenstedelijke retailontwikkelingen van dit decennium. Van het fameuze Nowadays bouwzeil hebben we een tastbare herinnering laten maken. Recrafted for Amsterdam. Recrafted for you.

GROEN LICHT VOOR DE GAARD

Goed nieuws! Het plan voor verbetering en uitbreiding van winkelcentrum De Gaard in Utrecht is donderdag 25 juni jl. door de gemeenteraad goedgekeurd. Voorwaarde is wel dat het plan 200m² verkleind wordt. De komende periode zal de bestemmingsplanprocedure in gang gezet worden.

ZARA AAN DE NIEUWENDIJK OPGELEVERD

Op de Provada is de binnenstedelijke herontwikkeling Nieuwendijk 196 door eigenaar Bouwinvest officieel geopend. Op 28 mei 2015 is het pand in gebruik genomen door een van haar huurders, de internationale modeketen Zara, met een prachtige flagshipstore van ruim 3.300 m².Het voormalige kantoorpand van vier verdiepingen is in razend snel tempo gesloopt en opnieuw opgebouwd tot een winkelgebouw van drie verdiepingen met een grote verdiepingshoogte. Het herontwikkelen van een pand van ruim 6.000m² in het hartje van Amsterdam is met recht een uitdaging te noemen, met een eindresultaat waarop alle betrokken partijen zeer trots zijn!